Vaikuttava verkosto -työpaketti luo tiekartan robotiikan hyödyntämiseen.

Kurob-hankkeen kolmas työpaketti: Vaikuttava verkosto, on edennyt kolmen webinaarin verran. Ensimmäisessä webinaarissa aiheena oli Digitalisaation iso kuva. Pääteemoina olivat digitalisaation tuoma muutos meidän kaikkien elämään, sekä digitalisaation mahdollisuudet ja niiden hyödyntäminen. Digitalisaation mahdollisuuksista saimmekin kaikki erittäin hyvän esimerkin, koska teknisten ongelmien takia webinaarityökalua täytyi vaihtaa lennosta. Reilusti yli sadan ihmisen siirtäminen toisesta linkistä toiseen tapahtui muutamassa minuutissa, mikä on huomattavasti nopeampaa kuin siirtää samansuuruinen porukka auditoriosta toiseen.

Toinen webinaari käsittelikin sitten enemmän käytännön ohjelmistorobotiikkaa. Webinaari siis toi niin sanotusti ”lihaa luiden” ympärille ensimmäisen teoriapohjaisemman webinaarin jälkeen. Webinaareihin osallistumisen ansiosta kunnilla onkin siis jo reilusti osaamista takataskussaan, kun hankkeessa siirrytään eteenpäin robotisaatiototeutusten määrittelyyn työpaketissa 2. Kolmas webinaari käsitteli ohjelmistorobotiikan tuottavuuden mittaamista ja business case -laskentaa. Kolmannessa webinaarissa osallistujat saivat konkreettisia esimerkkejä erilaisista jo toteutuneista projekteista.

Kesäkuussa jatkettiin prosessianalyysien tulosten esittelyllä. Tuloksista voit lukea seuraavasta bloggauksestamme!

Kiinnostuitko hankkeesta tai ohjelmistorobotiikasta? Heräsikö sinulla jo ajatuksia, miten omassa organisaatiossa voitaisiin hyödyntää ohjelmistorobotiikka?

Ota rohkeasti yhteyttä:

info@mostdigital.fi

Kurob-hanke pähkinänkuoressa

Kurob-hankkeessa rakennetaan kuntien digitalisaation edistämiseen tähtäävä vaikuttavan yhteistyön verkostomainen toimintamalli. Sen tavoitteena on uudistaa mukana olevien kuntien työkulttuuria, toimintatapoja ja prosesseja hyödyntäen ohjelmistorobotiikkaa käytännön työtehtävissä. Lisäksi hankkeessa tuetaan digitaalista muutosjohtamista kuntasektorilla ja edistetään digitalisaatiota ja tietotyön automatisoitumista valmentamalla kuntien esimiehiä. Tietotyön automaatiolla voidaan myös edistää tiedolla johtamista parantamalla tietojohtamisen perustana olevan datan laatua.

Yksitoista kaupunkia ja kuntaa yhdistivät voimansa uudessa tietotyön robottiautomaatiota suunnittelevassa ja pilotoivassa Kunnille robotteja -hankkeessa (Kurob). Hanke käynnistyi maaliskuussa ja saa rahoitusta valtiovarainministeriön digitalisaation kannustinhankkeesta. Hanke päättyy helmikuussa 2021.

Hankkeessa mukana ovat Jyväskylän, Hämeenlinnan, Kokkolan, Nokian, Riihimäen ja Ylöjärven kaupungit sekä Asikkalan, Janakkalan, Hollolan, Pirkkalan ja Uuraisten kunnat. Mukana olevien kuntien tarkoituksena on kehittää digitalisaatio-osaamistaan vaihtamalla kokemuksia ja osaamista yhteisen hankkeen puitteissa.

Hankkeen etenemistä voi seurata verkkosivustolla www.kurob.fi.


Mukana olevien kuntien asukasmäärä on 8  % Suomen väkiluvusta. Kunnissa työskentelee yhteensä noin 22 000 työntekijää. 

Hankkeeseen voi tutustua koko kuntakentälle tarjottavassa Kurob-webinaarissa, jonka järjestämisajankohta on huhtikuussa 2020.


Hankkeessa mukana olevat kunnat:
Jyväskylän kaupunki, yhteyshenkilö: Salla Pykälämäki, erikoissuunnittelija, hankekoordinaattori
Hämeenlinnan kaupunki, yhteyshenkilö: Antero Paajanen, ICT-suunnittelupäällikkö
Kokkolan kaupunki, yhteyshenkilö: Jonne Sandberg, kehitysjohtaja
Nokian kaupunki, yhteyshenkilö: Anne Holopainen, tietohallintopäällikkö
Riihimäen kaupunki, yhteyshenkilö: Markku Anttila, ICT-kehittämispäällikkö
Ylöjärven kaupunki, yhteyshenkilö: Anna-Mari Luhta, laskentasuunnittelija
Asikkalan kunta, yhteyshenkilö: Aapo Pispa, talousjohtaja
Hollolan kunta, yhteyshenkilö: Vesa Huttunen, tietohallintopäällikkö
Janakkalan kunta, yhteyshenkilö: Tommi Suoranta, ICT-kehittämispäällikkö
Pirkkalan kunta, yhteyshenkilö: Jaakko Joensuu, kansliapäällikkö
Uuraisten kunta, yhteyshenkilö: Pasi Lievonen, talous- ja hallintopäällikkö

Hankkeen toteuttajakumppani
MOST Digital Oy, yhteyshenkilö: Tiia Mäkiranta, CFO, hankejohtaja